CATALÀ
Casa Planas amb el suport del Teatre Principal anuncien la tercera edició de Residències de Recerca Artística per desenvolupar i produir projectes innovadors que promoguin la creació i la recerca en l’àmbit de totes les arts vives.
ART INVESTIGATION PROGRAMME s’inicia el 2017 per promoure la investigació artística, protegir el teixit cultural de les illes i despertar de forma innovadora l’Arxiu Planas.
A la línia “Experiències sonores”: es busquen projectes que investiguin la imatge contemporània des de newmedia, art sonor i creació digital.
La línia “Arxiu i cos”: està adreçada a projectes que investiguen experiències escèniques no convencionals, dinàmiques multisensorials i la relació entre el cos i l’arxiu. Ens interessa donar suport a projectes que hibriden disciplines, que treballen temàtiques de l’agenda contemporània i que tenen un perfil socioeducatiu.
Els projectes comptaran amb una mentoria de tres sessions amb l’artista Dora García, que ha realitzat nombrosos projectes treballant amb arxiu i performance. Dora García és el Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2021 concedit pel Ministeri de Cultura i Esport d’Espanya.
Nombre de Beques: 2
Premi: 2500€
Durada: 2 mesos
Calendari: Setembre i octubre 2022
Data límit de lliurament de la sol·licitud: 1 de juny 2022
Més informació: residenciascasaplanas@gmail. com // 971 966 751
Més informació: residenciascasaplanas@gmail.com // 971 966 751
RESOLUCIÓ
El jurat format pel director del Teatre Principal, Pep Ramon Cerdà, la directora de Casa Planas, Marina Planas i l’artista visual, Dora García han resolt becar els artistes i projectes:
Línia Cos i Arxiu:
1. Anna Berenguer amb el projecte ANTIPAISATGES PER A UN NOU MON
Projecte suplent: Concha Vidal amb el projecte I aquest és el meu cos
Línia d’Experiències Sonores
1. Sergio Monje amb el projecte TOTES LES COSTES POSSIBLES
Projecte suplent: Simone amb el projecte Els sons possibles
CASTELLANO
Casa Planas y el Teatre Principal anuncian la tercera edición de Residencias de Investigación Artística para desarrollar y producir proyectos innovadores que promuevan la creación e investigación en el ámbito de todas las artes vivas.
ART INVESTIGATION PROGRAMME se inicia en 2017 para promover la investigación artística, proteger el tejido cultural de las islas y despertar de forma innovadora el Archivo Planas.
En la línea 1, “Experiències sonores”, se buscan proyectos que investiguen la imagen contemporánea desde newmedia, arte sonoro y creación digital.
La línea 2, “Archivo y cuerpo”, está dirigida a proyectos que investigan experiencias escénicas no convencionales, dinámicas multisensoriales y la relación entre el cuerpo y el archivo. Nos interesa apoyar proyectos que hibridan disciplinas, que trabajan temáticas de la agenda contemporánea y que tienen un perfil socioeducativo.
Los proyectos contarán con una mentoría de varias sesiones con la artista Dora García, que ha realizado númerosos proyectos trabajando con archivo y performance. Dora García es Premio Nacional de Artes Plásticas 2021, concedido por el Ministerio de Cultura y Deporte de España.
Nº de Becas: 2
Dotación: 2500€
Duración: 2 meses
Calendario: septiembre y octubre 2022
Fecha límite de entrega de la solicitud: 1 de junio de 2022
Más información: residenciascasaplanas@gmail.com // 971966751
Resolución:
El jurado formado por el Director del Teatro Principal, Pep Ramón Cerdà, la Directora de Casa Planas, Marina Planas y la artista visual, Dora García han resuelto becar a los artistas y proyectos:
Línea Cos i Arxiu:
1.Anna Berenguer con el proyecto ANTIPAISATGES PER A UN NOU MON
Proyecto suplente: Concha Vidal con el proyecto Y este es mi cuerpo
Línea de Experiències Sonores
1.Sergio Monje con el proyecto TODAS LAS COSTAS POSIBLES
Proyecto suplente: Simone con el proyecto Los sonidos posibles
Actriu i creadora. Graduada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona (IT) i llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), cursa també el Màster Oficial Interuniversitari d’Estudis Teatrals en l’especialitat de Teoria i Pràctica de la Dramatúrgia (UAB, UPF, IT). És guardonada amb la Beca Pilar Juncosa a un projecte d’Educació Artística 2020 per “Esqueixant Miró”. Entre els seus darrers projectes destaquen les activacions de les performance al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) dins l’exposició de Joan Brossa i l’espectacle “Esquerdes, Parracs, Enderrocs” dirigit per Carles Santos i Jordi Oriol al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Actualment, treballa a diferents projectes de mediació i performance a Barcelona i Palma.
Actriz y creadora. Graduada en Arte Dramático por el Instituto del Teatro de Barcelona (IT) y licenciada en Comunicación Audiovisual por la Universidad Autónoma de Barcelona (UAB), cursa también el Máster Oficial Interuniversitario de Estudios Teatrales en la especialidad de Teoría y Práctica de la Dramaturgia (UAB, UPF, IT). Es galardonada con la Beca Pilar Juncosa a un proyecto de Educación Artística 2020 por “Esqueixant Miró”. Entre sus últimos proyectos destacan las activaciones de las performance en el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (MACBA) dentro de la exposición de Joan Brossa y el espectáculo “Esquerdes, Parracs, Enderrocs” dirigido por Carles Santos y Jordi Oriol en el Teatre Nacional de Cataluña (TNC). Actualmente, trabaja en diferentes proyectos de mediación y performance en Barcelona y Palma.
Sergio Monje (Palma de Mallorca, 1994) es va graduar a Belles Arts per la Universitat de Barcelona i està pendent d’acabar un Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament a la Universitat Pompeu Fabra. Ha desenvolupat projectes d’art contemporani a diversos museus i centres d’art, com Azkuna Zentroa (Bilbao), Etopia Centre d’Art i Tecnologia (Saragossa), Casal Solleric (Palma), Sala d’Art Jove (Barcelona), MNAC (Barcelona) o HISK (Gant). La seva pràctica gira entorn de qüestions relacionades amb la tecnologia, el (post)treball, el turisme o la ficció especulativa, des de mitjans diversos. Actualment es troba en producció del seu primer llargmetratge documental, Das Ende des Tourismus.
Sergio Monje (Palma de Mallorca, 1994) se graduó en Bellas Artes por la Universitat de Barcelona y está pendiente de terminar un Máster en Estudios Comparativos de Literatura, Arte y Pensamiento en la Universitat Pompeu Fabra. Ha desarrollado proyectos de arte contemporáneo en diversos museos y centros de arte, como Azkuna Zentroa (Bilbao), Etopia Centro de Arte y Tecnología (Zaragoza), Casal Solleric (Palma), Sala d’Art Jove (Barcelona), MNAC (Barcelona) o HISK (Gante). Su práctica gira en torno a cuestiones relacionadas con la tecnología, el (post)trabajo, el turismo o la ficción especulativa, desde medios diversos. Actualmente se encuentra en producción de su primer largometraje documental, Das Ende des Tourismus.
Casa Planas funciona gracias a WordPress