El CAC Palma (Centre d’Art i Creació) és un projecte de cogestió pioner i innovador a la ciutat, propulsat conjuntament per la Regidoria de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma i ciutadans amb diferents perfils lligats a les arts visuals.
La missió d’aquest projecte és generar, difondre i acollir a la ciutat de Palma processos sostenibles de creació, recerca i acció amb les eines de les arts visuals.
Casa Planas ofereix amb aquesta gestió temporal (maig-setembre 2023) la coordinació d’una sèrie d’accions que ajudin a recuperar els diferents projectes iniciats al CAC per l’enfortiment del teixit de la creació en arts visuals en relació amb altres disciplines, com és el cas de les arts escèniques.
“És la nostra voluntat, prendre un rol de moderació i coordinació per a fomentar la revitalització d’un nou espai de pensament col·lectiu que mantingui el pols d’una representació del sector a l’espera de l’activació del centre de creació en Sa Presó”
Per què la ciutat de Palma necessita un centre de creació?
El desenvolupament sostenible de la societat actual depèn ara de la capacitat de creació i d’innovació i de com s’apliquen aquestes noves idees, així com de la utilització de les noves tecnologies de comunicació que alimenten l’intercanvi de “coneixement”. Aquesta proposta forma part d’una estratègia de regeneració de l’entorn. Promovent la cohesió social com a eina per l’estímul de les aspiracions col·lectives i individuals.
Un centre de creació és un motor d’innovació.
Aquesta proposta forma part d’una estratègia central en el procés de regeneració de l’entorn. Promovent la cohesió social com a eina per l’estímul de les aspiracions col·lectives i individuals, que no només pot arribar a generar beneficis econòmics a partir de la creació d’ocupació, sinó que també pot modificar patrons de comportament comunitari.
> Oficina d’atenció a la creació
Creació d’un nou servei d’informació a la ciutadania sobre tots els recursos que ofereix la ciutat: estudis de treball, subvencions, continguts culturals, formació, museus, galeries.
El servei està humanitzat i funcionarà a través de cites per correu electrònic per a estudiar cada cas en particular.
Lloc d’execució: Cac Ses Voltes
Sol·licita la teva cita: CACPALMACentredecreacio@gmail.com
>Programa de beques per la creació
Convocatòria oberta fins el 28 de maig de 2023
Dates d’execució: 1 de juliol fins 30 de setembre
>Formacions:
Taller convocatòries curades 01.09.23
Formació online (Activitat gratuïta)
Plaçes limitades, inscripcions en: cacpalmacentredecreacio@gmail.com
Taller Post residencia 08.09.23
Formación online (Activitat gratuïta)
Inscripcions en: cacpalmacentredecreacio@gmail.com
Circula Cultura i LaLaberinta desenvolupearan un laboratori de pensament col·lectiu.
Una jornada on reflexionarem entorn el concepte d’Impacte visual i el dret a la ciutat, a partir d’itineraris de mapatge, arts visuals, espai radiofònic i derives. Un espai de pensament i creació artística comunitària amb presència als espais públics i de la mà de col·lectius socials que ens ajudaran a construir un relat compartit entorn l’impacte visual a la ciutat.
10 – 13 h. Passeig dinamitzat i taller de collage
Inscripcions: cacpalmacentredecreacio@gmail.
12 h. Grup de pensament: Càmara oberta. Tema de debat: Imatge i màgia. Modera Belén Iniesta
Inscripcions: cacpalmacentredecreacio@gmail.
16.30 h. Sessió de mentoria grupal de projecció professional.
El CAC destina quasi la meitat del seu pressupost (7000€) per a atorgar les següents beques la creació per 2023.
Els artistes seleccionats per desenvolupar projectes al CAC des de l’1 de juliol fins al 30 de setembre amb una dotació de 1000 € són:
>> Cataclístics és un col·lectiu multiforme dedicat a l’edició col·lectiva de publicacions mitjançant l’organització d’esdeveniments o happennings d’inspiració fordista on el públic assistent es troba involucrat en una cadena de producció editorial improvisada.
>> Lorena Angenault – Villa Capri és un col·lectiu d’artistes locals i internacionals que vol desenvolupar nous contextos de creació lliure interdisciplinària.
>> Ines Schaikowski és una artista alemanya que treballa amb plàstics d’un sol ús de forma escultòrica i entorn a l’assaig visual.
Programa de beques de mentories professionals. Els artistes seleccionats són:
Casa Planas funciona gracias a WordPress