Sputnik radio

Art Investigation Programme

ART INVESTIGATION PROGRAMME 

Una programació de residències d’investigació per a creadors/es i pensadors/es en relació amb l’Arxiu Planas.

El programa se centra en la manera en què els artistes i investigadors miren al passat per enfrontar-se a diversos problemes socials i polítics de l’actualitat a través de projectes d’art relacionats amb registres històrics que es creuen no només amb la memòria i el passat, sinó també amb l’experiència corporal del present. El programa recull diferents línies temàtiques amb diferents perfils professionals de diferents geografies que utilitzen, s’apropien i remodelen material d’arxiu històric, com fotografies, textos, objectes, així com enregistraments d’àudio, cinema i televisió, per crear noves lectures que desestabilitzen les narratives establertes i suggereixen un nou ordre arxivístic i multiplicador de l’Arxiu Planas. (Consulta a continuació projectes anteriors)

Les residències duren entre 1 o 2 mesos i en elles es desenvolupen activitats d’acció social, divulgació, investigació, tallers, presentacions de processos, entrevistes i presentació de resultats de residència. Consulta aquí les convocatòries obertes.

Aquest programa aposta per la investigació artística com a model innovador ecològic i sostenible de l’economia cultural. Genera un context professional per als pensadors i creadors de forma independent per conservar la memòria i construir nous futurs.

Neix el 2019 amb el suport de l’Institut Goethe, El Teatre Principal, l’Euroregió, Institut d’Estudis Baleàrics, Consell de Mallorca i l’ajuntament de Palma a través del seu programa de subvencions.

ART INVESTIGATION PROGRAMME 

 

Una programación de residencias de investigación para creadores/as y pensadores/as en relación con el Archivo Planas.

El programa se centra en el modo en que los artistas e investigadores miran al pasado para enfrentarse a diversos problemas sociales y políticos de la actualidad a través de proyectos de arte relacionados con registros históricos que se cruzan no sólo con la memoria y el pasado, sino también con la experiencia corporal del presente. El program recoge diferente líneas temáticas con diferentes perfiles profesionales de distintas geografías que utilizan, se apropian y remodelan material de archivo histórico, como fotografías, textos, objetos, así como grabaciones de audio, cine y televisión, para crear nuevas lecturas que desestabilizan las narrativas establecidas y sugieren un nuevo orden archivístico y multiplicador del Archivo Planas. (Consulta a continuación proyectos anteriores)

Las residencias duran entre 1 o 2 meses y en ellas se desarrollan actividades de acción social, divulgación, investigación, talleres, presentaciones de procesos, entrevistas y presentación de resultados de residencia. Consulta aquí las convocatorias abiertas.

Este programa apuesta por la investigación artística como modelo innovador ecológico y sostenible de la economía cultural. Genera un contexto profesional para los pensadores y creadores de forma independiente para conservar la memoria y construir nuevos futuros.

Nace en 2019 y recibe el apoyo del Goethe-Institut,El Teatre Principal, L’euroregió, Institut d’estudis Baleàrics, Consell de Mallorca y el ajuntament de Palma a través de su programa de subvenciones.