Open Studio 26.05.23

OPEN STUDIO

26 de maig de 2023

17.00h Arxiu del Barri Exposició del projecte d’art comunitari. Modera Lina Molina. Cor Veïnal Es Fortí. Dirigit per Manuel del Pozo.

18.00h Projecció del documental. Històries de Resistència. Relat coral des dels barris de Palma, dirigit per Carles Bover i produït per l’associació Palma XXI. 30 min.

En acabar la projecció coloqui moderat per Carles Bover amb la participació de Sonia Vives, Maria Gómez i Marina Planas. 30 min.

18.30h Presentació del llibre LA MORDAZA DE IFIGENIA Materiales para una crítica feminista de la violencia. Presenten Piedad Solans i Lourdes Durán.

Abordaremos con la autora una crítica de las estructuras patriarcales de la violencia contra las mujeres y de su subordinación histórica a través de textos de artistas, filósofas, escritoras, sociólogas y antropólogas feministas y de figuras trágicas como Antígona, Casandra, Medea e Ifigenia.

Analizaremos el feminismo desde una perspectiva no eurocéntrica, así como las condiciones políticas y culturales actuales de las mujeres, su asimilación a un sistema capitalista y patriarcal y las formas de resistencia de los feminismos.

19.00h Presentació final de residència Rostres nómades: Fernando Colin. Reflexions sobre AI, videovigilància, la identitat, els rostres i els arxius. Instal·lació fílmica.

17-20h Portes obertes ESTUDIS ARTISTES RESIDENTS. Procesos oberts als tallers de treball dels artistes de Casa Planas.