Sputnik radio

Art Investigation Programme

ART INVESTIGATION PROGRAMME 

 

Una proposta de programació de residències d’investigació per a creadors / es i pensadors / es al voltant de la cultura.

Mitjançant el Centre de Creació Casa Planas vam impulsar un programa de residències d’investigació de creadors i pensadors al voltant de l’art. La durada varia en funció de les necessitats del projecte. Es valoren especialment els projectes de mediació que tenen un retorn social directe amb el nostre camp de treball i el nostre barri, o que estiguin relacionats amb la temàtica d’arxius, postals, paisatge, turisme i memòria per tornar vida a l’Arxiu Planas i evitar que caigui en l’oblit. També tenim un especial interès en les disciplines audiovisuals, performatives i de mediació. En aquest programa es desenvolupen espais de treball, processos d’investigació, taules rodones, tallers d’intercanvi de coneixement, trobades entre artistes, comissaris, col·lectius i professionals de sector. També té com a objectiu d’apostar projectes nacionals i internacionals per aproximar projectes de l’exterior als artistes de les illes. Aquest programa pretén lluitar contra la fuga de cervells i promoure la investigació amb laboratoris experimentals que permetin proves d’assaig-error tan necessàries en la creació.

Des de 2019 aquest programa està coproduït amb el Goethe-Institut.

Rep el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma a través del seu programa de subvencions.

ART INVESTIGATION PROGRAMME 

 

Una propuesta de programación de residencias de investigación para creadores/as y pensadores/as en torno a la cultura.

A través del Centro de Creación Casa Planas impulsamos un programa de residencias de investigación de creadores y pensadores alrededor del arte. La duración varía en función de las necesidades del proyecto. Se valoran especialmente los proyectos de mediación que tienen un retorno social directo con nuestro campo de trabajo y nuestro barrio, o que estén relacionados con la temática de archivos, postales, paisaje, turismo y memoria para devolver vida al Archivo Planas y evitar que caiga en el olvido. También tenemos un especial interés en las disciplinas audiovisuales, performativas y de mediación. En este programa se desarrollan espacios de trabajo, procesos de investigación, mesas redondas, talleres de intercambio de conocimiento, encuentros entre artistas, comisarios, colectivos y profesionales del sector. También tiene como objetivo de apostar proyectos nacionales e internacionales para aproximar proyectos del exterior a los artistas de las islas. Este programa pretende luchar contra la fuga de cerebros y promover la investigación con laboratorios experimentales que permitan pruebas de ensayo-error tan necesarias en la creación.

Desde 2019 este programa está co-producido con el Goethe-Institut.

Recibe el apoyo del Institut d’estudis Baleàrics, Consell de Mallorca y el ajuntament de Palma a través de su programa de subvenciones.